Počinje „Vinarijada“ u Dolovu

U subotu, 11. februara pijačni trg u Dolovu biće u znaku vina. Pored degustacija, biće organizovano takmičenje u brzom ispijanju špricera, podela besplatnih sadnica vinove loze, organizovane posete vinskog podruma u staroj banatskoj kući Đorđa Stajića i raznih drugih aktivnosti.

Za sve to vreme predavaće se uzorci vina za takmičenje u sali Mesne zajednice od 09.00 do 15.00 časova, a to se može uraditi i dan ranije u petak, 10. februara takođe u Mesnoj zajednici od 15.00 do 20.00 časova. U subotu uvečeuz muziku i vino u dolovačkom Domu kulture saznaće se ko ima najbolje vino za ovu godinu.

Zavesa na ovogodišnju Vinarijaduspušta se na sam dan Svetog Trifuna, u utorak, 14. februara. Od ranih jutarnjih sati centar Dolova opet će mirisati na vino. Oko podneva obići će se vinograd udruženja koji će sveštenici osveštati, a izvšiće se i simbolično orezivanje. Uveče istog dana uz večeru, muziku i kulturno-umetnički program prerezaće se slavski kolač i dodeliće se priznanja i nagrade najuspešnijima.