PLANINE: ZIMA I LETO

PLANINE: ZIMA I LETO

Planine pokrivaju najveći deo Srbije sa nadmorskom visinom od 1000-2500m. Planine Srbije obiluju svežim i čistim vazduhom, te se često proglašavaju „vazdušnim banjama“. Pojedine planine su zaštićene kao Nacionalni parkovi, radi očuvanja životinjskog i biljnog sveta. Autohtone vrste su kopaonička ljubičica,Pančićeva omorika,srpski lan...Od životinja koje su pod zaštitom su; beloglavi sup, suri orao, sivi soko... Kopaonik, najveći planinski masiv u Srbiji, sa najvišim vrhom planine Pančićev vrh 2017m. Kopaonik je dobio naziv „planina sunca sa blizu 200 sunčanih dana godišnje. Sneg pada od kraja novembra i zadržava se do maja, odnosno prosečno 159 dana godišnje.Nacionalni park Kopaonik preko cele godine nudi idealne uslove za aktivan odmor i predstavlja najveći i najpoznatiji srpski skijaški centar. Dužina ski staza je oko 55 km. Kapacitet sistema je preko 32.000 skijaša na sat. Gostima je na raspolaganju 12 km staza za nordijsko skijanje. Na Kopaoniku se organizuju pešački izleti, izleti planinskim biciklom, škole košarke, tenisa, jahanja, engleskog jezika. Prostrana zatalasana visoravan Zlatibor se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, na nadmorskoj visini od 700 do 1500 m. Zlatibor se razvio u čuveni letnji i zimski turistički centar, sa najdužom turističkom tradicijom među planinama u Srbiji.

Zahvaljujući specifičnoj klimi i karakterističnim vazdušnim strujanjima, kontinentalnim i mediteranskim, koji se mogu naći samo ovde, harmoničnom odnosu između pošumljenih predela jela, bora i smrče i prostranih livada, prekrivenih živopisnim biljem, rekama i potocima, nezagađenom vazduhu, zdravoj i čistoj vodi, velikom broju sunčanih dana u godini, srdačnosti domaćina, prelepim skijaškim terenima, Zlatibor se razvio u čuveni letnji i zimski turistički centar. Klima Zlatibora je pogodna za održavanje zdravlja i kondicije zdravih ljudi, kao i za lečenje različitih plućnih bolesti, anemije, manjih poremećaja srca i krvnih sudova, a naročito poremećaja štitaste žlezde, pa je i proglašen za klimatsko lečilište. Zlatibor je ispresecan rekama a postoje i dva eštačka jezera.

Stara planina je najveća planina u istočnoj Srbiji sa nijvišim vrhom Midžor 2169 m. Stara planina je skoro pet meseci godišnje pod snegom, na visini između 1100 i 1900 m. To je dobar potencijal za izgradnju dugih staza za alpsko skijanje. Fascinantna lepota netaknute prirode čini Staru planinu najlepšom planinom istočnog dela Srbije i jednim od njenih najvrednijih turističkih prostora.

- Kopaonik /Hotel Kraljevi čardaci,  Srebrnac hotel
- Stara planina /Hotel Falkenstejner  
- Zlatibor /program skidanja viška kilograma, Hotel Palisad, Hotel Mona

Prijave i zahtev za dopunske informacije: inserbiatours@gmail.com  

Trenutno nemamo izloženih programa u ovoj kategoriji.