VIKEND U BEOGRADU

DAN 1 /Petak/
Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla. Goste dočekuje oficijelni predstavnik organizatora programa. Organizovani transfer do hotela. Piće dobrodošlice. Slobodno vreme. Zajednička večera.  

DAN 2 /Subota/
Posle doručka u hotelu obilazak grada otvorenim autobusom. Obezbedjen vodič sa prevodom na više svetskih jezika. Potom šetnja – obilazak: Kalemegdan, Saborna crkva, Patrijaršija, Konak Kneginje Ljubice ... Piće osveženja u najstarijoj kafani u Beogradu - ? /Znak pitanja/. Šetnja do Pristaništa i ukrcavanje na brod. Razgledanje Beograda  sa reka. Ručak na brodu.  Povratak u Hotel i predah. Zajednička večera sa muzikom.

DAN 3 /Nedelja/
Poseta Sabornom hramu Svetog Save, najvećem pravoslavnom hramu u ovom delu sveta. Prostire se na 5 hiljada kvadratnih metara i može da primi 10 hiljada vernika i hor od 800 članova. Ispod poda hrama je izgrađena riznica i kripta svetog Save, kao i grobna crkva svetog kneza Lazara, ukupne površine oko 1.800 m². Posle obilaska Hrama organizovana je  poseta Muzeju Nikole Tesle. U muzeju se čuva celokupna lična zaostavština Nikole Tesle, koja je, po njegovoj ličnoj želji, posle njegove smrti (1943.) u Njujorku, sakupljena i prenesena u Beograd. Po bogatstvu arhivskog fonda u kome ima više od 150.000 najraznovrsnijih svedočanstava o životu i stvaralaštvu Nikole Tesle i njegovih epohalnih otkrića predstavljaju se u muzejskoj postavci. Muzej je jedinstven kod nas i u svetu.
U Muzeju se čuva i urna sa zemnim ostacima Nikole Tesle.
Sledi poseta manastiru u Rakovicu i obilazak groba počivšem Patrijarhu srpskom g. Pavlu.
Manastir se nalazi u beogradskom naselju Rakovica i posvećen je arhanđelima Mihajlu i Gavrilu. Po nekim zapisima manastir je podignut u XIV veku.
Porta Manastira je večna kuća omiljenog patrijarha srpskog Pavla. Tu je po svojoj izričitoj želji sahranjen 2009. godine. Od tada manastir je postao mesto hodočašća pravoslavaca i ostalih hrišćana, ne samo iz Srbije, već i iz regiona i ostalog sveta. U narodu je već proglašen za sveto mesto, a Patrijarhov grob, po kazivanju ljudi, širi Božiju energiju, koja se, kako tvrde neki od posetilaca koji često posećuju to mesto, može videti po neobičnoj svetlosti koja se vidi i po danu.
Slobodno popodne.
Zajednička večera sa muzikom u Skadarliji.

DAN 4 /Ponedeljak/
Doručak u hotelu. Kraj aranžmana. Za goste koji se vraćaju kući avionom organizovan je transfer  na aerodrom Nikola Tesla.

Trenutno nema postavljenih komentara za ovaj program

PRIJAVA ZA PUTOVANJE

Molimo Vas, unestite sve tražene podatke
Ovaj verifikacioni broj unesite u polje